Diese Website verwendet Cookies um Ihre Erfahrung zu verbessern.

Op bezoek bij Premeco

Mittwoch, 2. Januar 2019
We zijn op bezoek geweest bij één van onze klanten, Premeco, een bedrijf gespecialiseerd in fijnmechanische hightech onderdelen. Het bedrijf met ruim 20 jaar ervaring in het vakgebied heeft 2 man aan het roer, Twan van Helvert en Erwin van Amelsfort, vrienden van oudsher met een passie voor metaalbewerking.

Draaien en frezen zowel CNC als conventioneel met een hoge nauwkeurigheid een een hoge afwerkingsgraad is wat ze doen. Ze verspanen voornamelijk gereedschapsstaal, RVS, aluminium en kunststof. Hierbij gebruiken ze Hypermill software waarmee ze in staat zijn alle tekeningen digitaal in te lezen en te vertalen naar productieproces. Naast draaien en frezen, kunnen ze oppervlakte behandelingen toepassen, profiel/rondslijpen en sinds enige tijd ook draad- en zinkvonken. Personeel met gemiddeld 15  á 20 jaar vakkennis werkt hier hard en indien nodig “versprongen” en in het weekend. Uitdagingen die andere bedrijven niet aandurven, gaan zij graag aan. En zo heeft Premeco alles in huis om de opdrachtgever snel een kwalitatief compleet soms gecompliceerd product te leveren.

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de zeer geordende en net opgeruimde werkvloer in hun nieuwe pand én het moderne machinepark bestaande uit o.a. Okuma’s, DMG’s en Charmille,s. Hier worden de hoogste kwaliteit machineonderdelen geproduceerd mede dankzij producten van HHTools. Dit gaan we eens nader bekijken.

Frezen met Paul Horn, lichtsnijdend en zeer sterk
Op het 5-assige DMG bewerkingscentrum, zijn ze een werkstuk aan het tangentiaalfrezen met onze M409 Paul Horn Freesbody met interne koeling. Het tangentiaalfreessysteem 409 onderscheid zich door de snijplaten in rhombische vorm en de lange levensduur. Omdat de freesbody tangentiale wisselplaten heeft passen er op een kleinere diameter meer tanden met als resultaat een hogere tafelvoeding en een sneller productieproces. Hij kan precies een 90 graden hoek frezen. Verkrijgbaar in de afmetingen ø32-ø 80mm.

Meer informatie over deze body en platen vindt u in de catalogus van Paul Horn

Miskend product: De T-rex van Sumitomo
Via Wil Vugts, een uitstekende draaier die reeds 21 jaar bij Premeco werkt, is Premeco in contact gekomen met HHTools. Aan hem wordt de keuze gelaten met welk bedrijf en met welke producten hij wil werken. Hij is erg tevreden over HHTools in het algemeen. “Ze helpen altijd problemen op te lossen, de levering is zeer snel en het zijn kwalitatief goede producten.” Hij is zeer enthousiast over onze T-rex plaat. “Onbekend maakt onbemind, maar je moet weten wat je ermee kan doen.” De plaat kan de DNMG vervangen omdat deze 3-zijdige wisselplaat een 55º tophoek heeft én 50% meer snijkanten. De T-rex is er in dezelfde kwaliteiten als de DNMG platen.

Meer informatie over deze plaat vindt u op blz. D10 van: 2016_t-rex.pdf

Supermini
Ook maakt Premeco gebruik van het Supermini programma van Paul Horn. Met dit programma is het mogelijk om vanaf een ø 0.2 mm inwendig verschillende bewerkingen te doen. Ze laten producten zien die ze gemaakt hebben met de supermini 105. Ongelofelijk klein en perfect uitgevoerd.

Meer informatie over de supermini vindt u hier: PAUL HORN

Tot slot
Wij willen Premeco bedanken voor het interview en wensen hun succes met het uitbreiden van hun orderportefeuille.

Neem dan contact met ons op via één van onze vertegenwoordigers
of bel 010-2040680 of via e-mail: e.hersbach@hhtools.nl

Laden
Laden