Ga naar de webshop Onze maatregelen voor covid-19

Paul Horn | Gear Skiving

NIEUW | Paul Horn | Gear Skiving
Skiving van grote versnellingsmodules

Tandwieltanden van module 3 zonder speciale tandwielsnijmachines.

De methode voor het produceren van grotere modules biedt het voordeel van een kortere bewerkingstijd, vooral voor interne tandwieltanden. Als het gaat om tandwiel skiving van grotere modules, zijn grote en stabiele frees- en draaicentra vereist die een nauwkeurige synchronisatie tussen de rotatie van het werkstuk en de beweging van het snijgereedschap mogelijk maken. Dankzij de ervaring van Horn met kleine solide hardmetalen gereedschappen, kan Horn deze expertise nu toepassen op grotere modules.

Het gereedschapssysteem is gebaseerd op het wisselplaat type S117. De gepatenteerde stabiliteit zitting van het enkelzijdige gereedschap zorgt voor precieze klemming en positionering voor hoge stijfheid van het systeem als geheel met hogere repeteer nauwkeurigheid. De geslepen spaanbreker en de directe schroefdraadverbinding van de wisselplaten zorgen voor een zeer effectieve spaanverwijdering uit de bewerkingszone. Alle snijkanten worden direct gekoeld door een interne koeling op de wisselplaat.

Het Paul Horn gereedschap is speciaal ontworpen en vervaardigd voor elke toepassing. De haalbaarheid van elke toepassing wordt door HORN-ingenieurs geverifieerd voorafgaand aan de implementatie en het toolontwerp en aanbevelingen voor het proces worden met de gebruiker besproken.

De productportfolio van Horn omvat een breed scala aan gereedschappen voor de productie van verschillende tandwielgeometrieën van module 0,5 tot module 30. Of het nu gaat om tandwieltanden voor tandwielen, as- / naafverbindingen, wormassen, kegelwielen, rondsels of aangepaste profielen, allemaal deze tandprofielen kunnen uiterst voordelig worden vervaardigd met frees- of freesgereedschap. Het tandwielbereik is nog meer een bewijs van de expertise van de onderneming op het gebied van tandwielbewerking. Het is een proces dat al meer dan een eeuw wordt gebruikt, maar alleen is opgenomen in een breder scala aan toepassingen, omdat bewerkingscentra en universele draaimachines met volledig gesynchroniseerde spillen en proces geoptimaliseerde software in staat zijn geweest om de zeer complexe technologie toe te passen.


Paul Horn

Sinds 1969 ontwikkelt en produceert de Duitse firma Paul Horn insteek-, langdraai- en groeffreesgereedschap. De verspanende gereedschappen van P. Horn nemen in de verspanende wereldmarkt een toppositie in: van machinebouw tot automotive tot aerospace tot de sieraden- en medische industrie en verder.


In de bijgevoegde folder van P HORN  leest u meer over Gear Skiving van grote versnellingsmodules. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de technisch vertegenwoordiger bij u in de regio: Contact HHTOOLS>

Nieuwe producten

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties, sales en speciale producten

Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons bij het invullen van het formulier verstrekt, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven.