Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie
PAUL HORN- DYNAMISCH HPC-FREZEN MET HET HORN DS-SYSTEEM
15-07-2021
Paul Horn GmbH breidt zijn portfolio van volhardmetalen vingerfrezen van het type DS uit met een nieuwe hoogwaardige geometrie. Dit systeem is speciaal ontworpen voor gebruik bij HPC (high-performance cutting) frezen met hoog spaanvolume.

Het systeem blinkt vooral uit in dynamische voorbewerkingstoepassingen en in standaard voorbewerkingscycli. De verschillende spiraalhoeken creëren een onregelmatige tandsteek, waardoor de werking uitzonderlijk soepel verloopt. De geoptimaliseerde vlakgeometrie van het gereedschap vermindert de snijdruk bij lineair of circulair frezen. Verbeterde spaanruimtes zorgen voor een optimale procesbetrouwbaarheid tijdens spaanvorming en -verwijdering. Ook tijdens de afwerking toont het systeem zijn sterke punten. Door de extreem soepele werking kan bijvoorbeeld bij het zijfrezen een hoge oppervlaktekwaliteit worden bereikt.

HPC-frezen stelt hoge eisen aan de gereedschappen. Nieuwe hardmetalen substraten en nieuwe coatingtechnologieën voor gereedschappen maken dit proces mogelijk. Horn vertrouwt voor zijn frezen op de hardmetaalsoort ES3P met een HiPIMS-coating.

High power impulse magnetron sputtering technology biedt verschillende voordelen en nieuwe mogelijkheden als het gaat om precisiegereedschappen voor coatings: het maakt de vorming van coatings mogelijk die zeer dicht en compact zijn, maar ook extreem hard en taai. De coatings hebben een zeer homogene structuur en vertonen een gelijkmatige laagdikte, zelfs bij complexe gereedschapsgeometrieën. De coating vertoont een zeer hoge laaghechting, waardoor een goede snijkantstabiliteit wordt gegarandeerd. Dankzij de hoge temperatuurbestendigheid dient de coating als hitteschild en vermindert de hoeveelheid warmte die op het carbide wordt overgedragen.
Aan het laden
Aan het laden