This website uses cookies to enhance your experience.

Op bezoek bij Innostrument

09 January 2018
Ruud van Scheijndel, eigenaar van INNOstrument, ging naar de Leidse instrumentenmakers school, werkte in de vloeistof- en gaschromatografie, deed een lerarenopleiding en studeerde psychologie voordat zijn bedrijf in 2009 in Barendrecht het levenslicht zag. 

Ruud is een ondernemend type die van uitdagingen houdt. Hoe lastiger het wordt, hoe leuker het wordt om tot het gewenste resultaat te komen.

Inmiddels 9 jaar verder is het bedrijf verhuisd en gegroeid naar 9 man. Hun corebusiness is het vervaardigen van kleine tot zeer kleine precisieonderdelen met een hoge moeilijkheidsgraad veelal producten geproduceerd welke kleiner zijn dan 2mm. Zijn vader noemt hem ‘Pietje Precies’, en dat is hem op het lijf geschreven.

INNOstrument maakt voornamelijk onderdelen voor de medische industrie. Daarnaast leveren zij ook aan apparatenbouw, elektronische apparatuur, voedingsmiddelen industrie en sensorische meettechniek. Opdrachten kunnen variëren van enkele stuks tot wel 100.000 stuks per jaar. Altijd met grote precisie gemaakt hoe gecompliceerd het ook mag zijn. En om dit werk te leveren laat Ruud zich graag adviseren door onze vertegenwoordiger Nico van der Velden. We gaan eens gedetailleerd rondkijken wat zij allemaal maken met gereedschappen geleverd door HHTools.

Meetkamer
Voordat we de werkplaats ingaan bekijken we eerst de meetkamer, waar de producten middels diverse optische meetmicroscopen, die wel tot 100x kunnen vergroten, nagemeten worden en bekeken worden. Mooi om te zien hoe ze met zelf geprogrammeerde software de minuscule producten zeer nauwkeurig controleren.
Daarna gaan wij richting de werkplaats waar CNC-draai-, frees-, vonk-eroderen-, en slijpbewerkingsmachines staan. En hier vinden wij onze gereedschappen terug!


Sumitomo | VCGT: een scherpe plaat
Wij lopen naar de Citizen langdraaimachine en treffen daar de VCGT 110301 RFX AC530U van Sumitomo aan. Deze plaat is gekozen omdat deze bij kleine snededieptes, vanaf 0,05 mm, een optimale spaanbeheersing heeft.

Voor meer informatie over deze plaat, klik op de volgende link en ga naar pagina C82: Catalogus Sumitomo 2018-2019

GRAF

Het merk Graf maakt standaard en speciale gereedschappen, specifiek voor langdraaimachines. Er wordt hier bij INNOstruments gebruik gemaakt van het “Linear unit Quickchange-System with inner cooling’. Een super handig systeem met 9 gereedschapsplekken en interne cooling. Vermindering van de insteltijden, zeer hoge nauwkeurigheid (+/- 1 honderdste), individuele configuratie van de gereedschappen en maximale stabiliteit door de “dove tail” technologie.

Voor meer informatie over het Linear unit Quickchange-System with inner cooling , klik op de volgende link: graf-folder.pdf

 Paul Horn | supermini’s
Ook maakt Innostrument gebruik van het Supermini programma van Paul Horn. Met dit programma is het mogelijk om vanaf een ø 0.2 mm inwendig verschillende bewerkingen te doen. Ze laten producten zien die ze gemaakt hebben met de supermini 105. Ongelofelijk klein en perfect uitgevoerd.

Meer informatie over de supermini: Paul Horn

Sumitomo boortjes
Omdat er bij INNOStruments veel kleine producten worden gefabriceerd zijn er ook veel kleine gaatjes die geboord moeten worden. Hier wordt de MDSS-boor van Sumitomo gebruikt. Met deze boor is het mogelijk gaten vanaf ø 0,2 mm over een lengte van 2.5mm te boren.

Voor meer informatie over de supermini , klik op de volgende link en ga naar pagina K44: Catalogus Sumitomo 2018-2019

Tot slot
Het was ons een waar genoegen om Ruud van Scheijndel te interviewen. Bedankt en succes met alle nieuwe uitdagingen die jullie dit jaar krijgen.

Wilt u ook in de nieuwsbrief komen van HHTools?
Neem dan contact met ons op via telefoon 010-2040680 of via e-mail: e.hersbach@hhtools.nl


Loading
Loading